Lietuvos jaunimo kerlingo komanda Norvegijoje pasiekė pergales ir sėmėsi patirties

Savaitgalį Norvegijoje surengtas jaunimo kerlingo (akmenslydžio) turnyras „Lillehammer Junior Classic“, kuriame savo jėgas išbandė ir Lietuvos komanda.

14/02/23  •  407 - peržiūros

Žiemos sportas
Jokūbas  avatar

Arnio Veidemanio ir Donato Kiudžio treniruojamai Lietuvos ekipai atstovavo Kauno „Forsarus“ klubo auklėtiniai Matas Junevičius, Miglė Kiudytė, Rokas Sadauskas bei Nika Šilova.

Turnyre iš viso dalyvavo aštuonios komandos iš Norvegijos, Danijos, Lietuvos ir Latvijos. Lietuviai per šešerias sužaistas rungtynes iškovojo dvi pergales ir užėmė šeštąją vietą.

Kaip teigė vienas Lietuvos komandos trenerių D. Kiudys, „Lillehammer Junior Classic“ turnyre vaikinų, merginų ir mišrios komandos turėjo varžytis atskirai, tačiau dėl per mažo ekipų skaičiaus atskirose disciplinose, visos jos buvo sujungtos į vieną turnyrą.

Pirmose turnyro rungtynėse mūsiškiai 3:16 pralaimėjo „HCC-GCC Juniors“ (Danija) komandai. Vieną kėlinuką lietuviai pralaimėjo net 0:7. D. Kiudys pabrėžia, kad lietuviams, neturintiems gimtinėje savo kerlingo arenos, turnyruose užsienyje visada reikia ne tik kovoti su jauduliu, bet ir priprasti prie ledo, pajausti akmens slydimo greitį, trajektoriją. Dėl to neretai būna „paaukojamos“ pirmosios rungtynės.

„Labai gerai, kad pirmosios rungtynės buvo su tikrai pajėgesne vaikinų komanda iš Danijos. Nors vieno iš kėlinukų rezultatas 0:7 tikrai retas, bet jaunimas stengėsi ne pralaimėti kuo mažesniu skirtumu, o kuo labiau pažinti ledo savybes. Pralaimėti 3:5 ar 3:16 yra tik psichologinis momentas. Džiaugiuosi, kad komanda tai supranta ir nepalūžta emociškai“, – teigė D. Kiudys.

Vėliau lietuviai ėmė žaisti solidžiau ir jau antrose rungtynėse pasiekė pergalę – 7:5 buvo nugalėta „LCK mixed juniors“ (Norvegija) komanda.

Antrą varžybų dieną mišri Lietuvos jaunimo komanda 4:6 nusileido Bjornstado (Norvegija) ekipai bei 3:8 – Nasjoso (Norvegija) komandai.

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų Lietuvos atstovai 7:5 dar sykį įveikė „LCK mixed juniors“ ekipą. Paskutinėje akistatoje mūsiškiai 3:9 turėjo pripažinti Nasjoso vaikinų komandai.

„Vykstant į varžybas, norisi pasirodyti kuo geriau, bet mūsų pagrindinis tikslas – įgyti kuo daugiau patirties. Mačai su pajėgesnėmis komandomis leidžia pamatyti savo klaidas ir padaryti išvadas, o tų klaidų darome daug, – neslepia D. Kiudys. – Žaidimo metu labai svarbus visų komandos narių tarpusavio supratimas, bendravimas priimant taktinius sprendimus, valdant emocijos. Šiame turnyre pastebėjau, kad mūsų komanda vis labiau tampa komanda visomis prasmėmis, „dega“ azartu kuo labiau tobulėti ne tik techniškai, bet ir geriau pažinant vienas kitą.“

Skandinavijos šalyse kerlingas yra itin aukšto lygio. Kone kiekviename didesniame Norvegijos mieste galima rasti specializuotą kerlingo areną, todėl daugelio buvusių varžovų lygis buvo itin aukštas. Tai leido lietuviams parsivežti naudingų pamokų.

„Čia jaunimas turi puikias sąlygas treniruotis ir jie tą daro 5 kartus per savaitę. Dėl to jaunimo komandos yra labai solidžios ir iš jų galima pasimokyti visko: čiuožimo ir trynimo technikos, greitai priimamų sprendimų ir tuo pačiu – ramaus, disciplinuoto kerlingo“

„Lillehammer Junior Classic“ turnyre triumfavo Mosetertoppeno (Norvegija) komanda, finale nugalėjusi Barone (Latvija) ekipą.

Daugiau informacijos: curling.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai