Lietuvos Cross country čempionato trečiasis etapas sudrebino „Nemuno žiedo“ trasą

„Nemuno žiede” vyko trečiasis „Energus Lietuvos Cross country čempionato“ etapas. Prie starto išsirikiavo 183 dalyviai: 165 motociklus ir 18 keturračius vairuojantys sportininkai.

03/05/23  •  381 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Žymantas  avatar

Nemuno žiedo“ trasą pažįsta ne viena karta automobilių ir motociklų sporto gerbėjų. 3350 m. ilgio trasoje dar 1964 metais organizuotos pirmos motociklų varžybos.

Praėjus beveik 70 metų trasos ateitis yra miglota. Balandžio 11 d. pasirašytu memorandumu sutarta ieškoti būdų lenktynių trasą prikelti naujam gyvenimui. Dokumentą, kuris galios 5 metus, pasirašė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, susisiekimo ministras Marius Skuodis, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos vadovas Karolis Ramoška.

Galbūt „Nemuno žiedo“ trasos ateitis ir miglota, tačiau motociklų sporto entuziastai vis dar gali joje varžytis. Ir tai yra svarbiausia. Šiandien surengtos „Energus Lietuvos cross country čempionato“ trečiojo etapo varžybos ir dalyvių gausa tik įrodo, kad trasa turi ateitį ir gali priimti gausius sportininkų būrius.

Saulėtą sekmadienio rytą organizatoriai parengė puikią beveik 5 kilometrų ilgio trasą „Nemuno žiedo“ viduryje, kurioje dalyvių laukė daug greitų akmenuotų atkarpų, stačių nuokalnių ir įkalnių, net vietų kuriose buvo galima užklimpti. Daugelis dalyvių sakė, kad ši trasa puikiai tiko motociklų kroso disciplinos atstovams.

Nugalėtojai motociklų kategorijoje Tokioje itin greitoje trasoje pergales šventė greičiausi ir ištvermingiausi motociklų kroso atstovai. Pirmajame rate išsiveržęs į priekį ir nepalikęs varžovams jokių galimybių aplenkti, pergalę su dviejų minučių persvara absoliučioje įskaitoje ir Open klasėje šventė Lietuvos motokroso žvaigždė Domantas Jazdauskas.

Priminsime, jog antrajame etape Zokniuose jis pasitraukė iš varžybų dėl motociklo gedimo. „Jaučiausi tobulai, kaip žuvis vandenyje. Trasa kaip motokrose. Po pirmos valandos trasoje „apsilankiau spa“, įkritau į pelkę, net akiniai paniro. Tokia klaida apsunkino tolimesnę kovą, tačiau sukaupta persvara leido užtikrintai nugalėti,“ - sakė Domantas Jazdauskas. Antras bendroje rikiuotėje finišavo Nerimantas Jucius. Šia pergale jis užsitikrino Enduro klasės lyderio poziciją čempionate iki kurio pabaigos liko vos du etapai. „Nepavyko startas. Neužsivedė starte motociklas, todėl iš starto pajudėjau kone paskutinis. Tai lėmė, kad reikėjo atlikti daug lenkimų ir stipriai dirbti, kad pakilti pozicijomis aukštyn. Sustojau pasipildyti degalų ir pastebėjai, kad vejuosi pagrindinius varžovus, pradėjau juos po vieną lenkti. Baigiu atgauti formą ir geriau jaučiuosi trasoje,“ – po finišavo komentavo Nerimantas Jucius.

Antrojo etapo nugalėtojas Vytautas Bučas šį kartą absoliučioje įskaitoje trečias, tačiau vėl pirmas E1 klasėje. Kirtęs finišą Vytautas neslėpė, kad pelkėje praleistos dvi minutės su būriu kitų nelaimėlių jam kainavo poziciją varžybų bendroje įskaitoje.

„Du kartus užstrigau pelkėje su būriu lėtesnių varžovų, todėl praradau daug laiko ir varžybų pradžioje iškovotą antrą poziciją,“ – pasakojo finiše Vytautas Bučas. Iš viso motociklininkai varžėsi 11-oje klasių. Greičiausioje Enduro klasėje prizininkai išsidėstė taip: Nerimantas Jucius, Raimondas Machrov, Mindaugas Daugėla. Open klasės prizininkai Domantas Jazdauskas, Džiugas Kazakevičius ir Šarūnas Matutis.

E1 klasėje: Vytautas Bučas, Justinas Juškevičius, Vladas Gončarovas. Quad įskaita Keturračių varžybose pirmą pergalę sezone iškovojo po traumos atsigaunantis Gediminas Volkavičius. Perspektyvus jaunasis sportininkas lyderiu tapo jau pirmuose ratuose ir nors varžybų metu viename iš ratų teko virsti, sukaupta persvara padėjo greitai atsitiesti ir iškovoti pergalę tiek bendroje įskaitoje, tiek Quad Open klasėje.

Antroje vietoje finišavo Nikolaj Andrusov. Robert Jankelevič – trečias. "Trasa darbinė. Trečiam rate buvau apvirtęs ir galvojau, kad ratas nulinko. Atsiverčiau ir sėkmingai užbaigiau varžybas," - įspūdžiais dalinosi varžybų nugalėtojas Gediminas Volkavičius.

Quad ATV klasėje dominavo Daividas Rudokas. Antrojo etapo nugalėtojas Povilas Šidlauskas šį kartą antras. Tomas Mikulėnas – trečias.

Daugiau informacijos: www.lmsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai