Kretingoje įvyko pirmasis Europos motobolo Čempionų taurės turnyras

Šį savaitgalį, gegužės 13-14 dienomis, Kretingoje įvyko pirmasis Europos motobolo Čempionų taurės varžybų etapas.

16/05/23  •  291 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Žymantas  avatar

Šiame etape susirungė Lietuvos, Vokietijos ir Prancūzijos nacionalinių klubinių varžybų komandos čempionės – Kretingos MK, “Puma Kuppenheim” (Vokietija) ir “Suma Troyes” (Prancūzija) komandos.

2023 metų Europos motobolo Čempionų taurės turnyrą sudaro trys etapai, po kurių išaiškės sezono komanda-čempionė. Tai naujas, trijų etapų varžybų formatas, pakeisiantis iki šiol vykusį Europos motobolo čempionatą, kuriame susirungdavo septynių šalių nacionalinės rinktinės (Lietuva, Nyderlandai, Vokietija, Prancūzija, Rusija, Baltarusija, Ukraina). Naujam formatui postūmį davė prasidėjęs karas Ukrainoje, dėl kurio tapo sudėtinga surinkti visas rinktines į vieną turnyrą.

Turnyrą stebėjęs “FIM Europe” motobolo komisijos atstovas iš Vokietijos Thomas Staudtas buvo maloniai nustebintas Kretingos MK klubo pastarųjų metų pažanga bei meistriškumu. Tuo pačiu, gyrė turnyro organizacinį komitetą bei skaitlingą miestelėnų palaikymą namų komandai. Varžybų organizatorius Dovydas Bončkus tikisi jog naujas varžybų formatas išlaikys tęstinumą ir kitais metais pritrauks didesnį nacionalinių klubų dėmesį.

Varžybų eiga

Šeštadienį vyko du turnyro susitikimai. Turnyrą atidarė Vokietijos “Puma Kuppenheim” ir Prancūzijos “Suma Troyes” komandų rungtynės. Po atkaklios taškas į tašką kovos susitikimą rezultatu 4:3 laimėjo vokiečiai. Susitikimo trečiajame kėlinyje teko stabdyti rungtynes, kai Prancūzijos ekipos vartininkas buvo pasiųstas į nokautą po smūgio kamuoliu į veidą. Laimei, sportininkas atsipirko nedideliu sutrenkimu ir galėjo tęsti rungtynes.

Dieną vainikavo šeimininkų Kretingos MK motobolininkų ir prancūzų “Suma Troyes” akistata. Pirmų rungtynių išvarginti varžovai iš Prancūzijos susidūrė su aktyviu lietuvaičių spaudimu. Dviejų tūkstančių žiūrovų akivaizdoje solidžia persvara 4:1 varžovus visa galva pranoko Kretingos MK klubas.

Sekmadienį vyko paskutinės, lemiamos rungtynės. Susitiko šeštadienio komandos nugalėtojos – Kretingos MK su “Puma Kuppenheim”. Mačas prasidėjo žvalgyba bei aktyvia abiejų komandų gynyba. Ją pirmiesiems pralaužti pavyko lietuviams. Dvylikta minutę Lukas Šimkus taikliu smūgiu pasiuntė kamuolį į varžovų vartus ir išvedė Kretingos MK komandą į priekį.

Vokietijos komanda nenusileido ir penkioliktą minutę Dominikas Muckenhauzenas įmušė baudinį ir išlygino rezultatą. Neprabėgus nei minutei po sėkmingo vokiečių baudinio, Jannis Schmittas įmušė dar vieną įvartį ir išsivedė savo komandą į priekį, o “Puma Kuppenheim” baigė pirmąjį kėlinį vieno įvarčio persvara.

Antrajame kėlinyje komandos apsikeičia keliomis greitomis atakomis, tačiau tiek Kretingos MK, tiek “Puma Kuppenheim” ekipoms nepavyko realizuoti nei vienos iš jų. Trečiajame kėlinyje kretingiškiai perėmė iniciatyvą ir didžiąją laiko dalį praleidžo varžovų aikštelės pusėje, bet neįveikė kibios Vokietijos atstovų gynybos. Trečiasis kėlinys, kaip ir antrasis, baigėsi be įvarčių.

Paskutinis lemiamas susitikimo kėlinys prasidėjo aktyviu “Puma Kuppenheim” ekipos spaudimu. Jau septintą ketvirtojo kėlinio minutę krito trečiasis susitikimo įvartis į Kretingos MK vartus, o vienuoliktą – ketvirtas. Pasinaudoję kretingiškių sumaištimi, komanda iš Vokietijos mušė ir penktą įvartį. Keturioliktą minutę Kretingos MK komanda galėjo baudiniu sušvelninti rezultatą, tačiau smūgis skriejo virš vartų.

Pasibaigus laikui, pergalę pirmajame taurės etape šventė “Puma Kuppenheim” komanda. Kretingos MK užėmė antrąją, o “Suma Troyes” – trečią vietas”

„Ketvirtajame kėlinyje pakeitėme komandos strategiją ir iš aktyvaus perėjome daugiau į pozicinį puolimą, kuris davė vaisių. Pelnėme net tris įvarčius“, – po varžybų komentavo “Puma Kuppenheim” komandos kapitonas Maksas Schmittas.

Antrasis motobolo Čempionų taurės etapas vyks Vokietijoje liepos 22-23 dienomis, o trečiasis – Prancūzijoje rugpjūčio 19-20 dienomis.

Etapo rungtynių vaizdo įrašai:

Suma Troyes – MSC Puma Kuppenheim : https://videosportas.lt/v/cZ2Mhm

Kretingos motobolo klubas – Suma Troyes : https://videosportas.lt/v/ZWFU4R

Kretingos motobolo klubas – MSC Puma Kuppenheim : https://videosportas.lt/v/c314G3

Daugiau informacijos: www.lmsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai