„Karalienės taurės“ finale – KGym sporto ir sveikatingumo centro bei Vilniaus parkūro akademijos debiutas

KGym sporto ir sveikatingumo centras bei Vilniaus parkūro akademija, sulaukusi asociacijos „Lietuvos moterų krepšinio lyga“ pakvietimo dalyvauti „Karalienės taurės“ finalo ketverto turnyre Klaipėdoje,..

22/03/23  •  477 - peržiūros

Šokiai
Jokūbas  avatar

Marytė Marcinkevičiūtė  

Per pertraukas pasirodė visa šios bendruomenės komanda: trys oro akrobatės, kurios atliko pratimus ant lankų ir juostų, keturi parkūro entuziastai ir devynios gimnastės.

 NAUJAS AMPLUA. „Per krepšinio rungtynes paprastai žiūrovams pasirodo šokėjos, o mes sukūrėme  jungtinį pasirodymą ir kelių sporto šakų jaunieji sportininkai, lydint muzikai, kitaip papuošė turnyrą.

Per pertraukėles tarp kėlinių žiūrovams, kurie nesikėlė iš savo vietų ir liko stebėti mūsų pasirodymo, propagavome, kad sportas – tai sveikata, grožis, gėris, užimtumas ir didžiulė nauda.

Visų sporto šakų atstovai turi sugyventi tarpusavyje, nesipykti, nepriekaištauti vieni kitiems, o būti vien sporto šeima“, – mintimis dalijasi KGym sporto ir sveikatingumo centro įkūrėja ir vadovė Ineta Jukonė.

Šis sporto ir sveikatingumo centras, veiklas organizuojantis nuo 2014 metų, savo auklėtinius pratina ir prie varžybų, kad vaikai pasiektų kuo geresnių rezultatų.

Atlikdami savo programas, jie nugali baimę ir iššūkius, siekia tobulumo.  

Tačiau yra ir nemažai vaikų, kuriems patinka sportas, bet jie yra teatrališki, labiau mėgsta ne rungtyniauti, o pasirodyti per įvairius sporto renginius.

„Nemažai jaunųjų  gimnasčių, kurioms 11-15 metų, varžytis jau nelabai nori, todėl stengiamės atrasti, kas joms būtų įdomu, kad jos nemestų užsiėmimų ir toliau sportuotų.     

Jas atradome kitame amplua: mergaitės nori pasirodyti publikai, pademonstruoti tą, ką moka, ir susilaukti aplodismentų bei pagyrimų.  

Jos penkiskart per savaitę treniravosi, stengėsi, specialiai pasirodymui siuvome rūbus, mergaitės pasipuošė subtiliai ir gražiai.

Mergaitėms buvo begalinis noras ir iššūkis pasirodyti per „Karalienės taurės“ moterų krepšinio finalo ketverto varžybas Klaipėdoje. Tačiau kartu buvo ir nemaža baimė bei įtampa, kaip seksis debiutuoti.

Bet kai jos LCC tarptautinio universiteto arenoje sulaukė plojimų, akys ėmė spindėti iš laimės ir džiaugsmo, išgaravo visa baimė ir mergaitės manęs jau klausinėja, kur ir kada vėl pasirodysime.

Labai džiaugiamės, kad mums pavyko mergaites išlaikyti ir kad mumis pasitikėjo asociacijos „Lietuvos moterų krepšinio lyga“ vadovė Rima Valentienė.

Mes papuošėme jos organizuotą krepšinio šventę, sulaukėme daug gerų įvertinimų ir padėkų, jog buvo gražu ir neįprasta visiems matyti tokį reginį“, – džiaugiasi I. Jukonė.

KGym sporto ir sveikatingumo centro bei Vilniaus parkūro akademijos jaunieji sportininkai sėkmingai išlaikė egzaminą asociacijos „Lietuvos moterų krepšinio lyga“ organizuotame renginyje.

Į namus bendruomenės jaunieji sportininkai grįžo pavargę, bet kupini kuo gražiausių įspūdžių ir naujų potyrių.

KARŠTAS PAVASARIS. Sugrįžę į namus KGym sporto ir sveikatingumo centro bei Parkūro akademijos vadovai Ineta ir Marius Jukoniai vėl pasinėrė į darbus ir, pasitelkę į pagalbą choreografę Sigitą, birželio pradžioje tėvams nori surengti vaikų teatrališką pasirodymą.

Jie sulaukė ir Vaikų futbolo akademijos „Žalgirietis” pakvietimo pasirodyti per jų varžybas tarp kėlinių.

„Šis pavasaris mums tikrai karštas. Be treniruočių rengiamės ir varžyboms.

Turime varžybines grupes, todėl dalyvausime Lietuvos gimnastikos čempionate, akrobatikos varžybose, ruošiame aerobinės gimnastikos komandą – siuvame kostiumėlius ir debiutuosime varžybose.  

Bendraujame su nusipelniusia aerobinės gimnastikos trenere kauniete dr. Roma Aleksandravičiene, kuri mums daug padeda savo patarimais.

Dar vienas mūsų siekis – sudalyvauti šuolių ant batuto varžybose Visagine“, – apie planus pasakoja KGYM vadovė.         

Jaunosioms gimnastėms vasarą planuojama rengti stovyklą, pasikviesti šiuolaikinio šokio mokytoją, kuri su mergaitėmis padirbėtų, makiažo meistres, gal psichologą.  

Pasak I. Jukonės, mergaitės vis dar mažai juda, todėl norint jas pritraukti – reikia viską daryti šiuolaikiškai ir išmaniai.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai