Finišas: Aurimas Valujavičius tapo trečiuoju žmogumi pasaulyje, vienviete irkline valtimi perplaukusiu Atlantą

Lietuvis Aurimas Valujavičius antradienį baigė 121 dieną trukusią įspūdingą kelionę.

26/04/23  •  591 - peržiūros

Vandens sportas
Žymantas  avatar

Gruodžio 26-ąją Ispanijos krantus palikęs lietuvis su vienviete irkline valtimi antradienį pasiekė trokštamą finišą viename iš Majamio (JAV) uostų.

A. Valujavičius tapo pirmuoju lietuviu ir trečiuoju žmogumi visame pasaulyje, kuris iš Europos į Šiaurės Ameriką nuplaukė su vienviete irkline valtimi.

Majamyje jį pasitiko šeima bei būrys lietuviška trispalve pasipuošusių žmonių. Po keturių mėnesių iš valties išlipusiam A. Valujavičiui buvo uždėtas vainikas, o jį pasitikę žmonės dainavo lietuviškas džiaugsmo dainas.

Lietuvio finišas nebuvo lengvas – dėl nepalankaus vėjo, audros bei Golfo srovės, A. Valujavičiui teko mažai miegoti ir labai daug irkluoti. Priešpaskutinę naktį jam išvis teko plūduriuoti ir laukti naujienų iš kranto. Dėl organizacinių pasitikimo nesklandumų bei uostų darbo lietuviui teko dar sykį atidėti finišą.

„Ne veltui tik du žmonės taip įveikė Atlantą ir finišavo Majamyje“, – finišo išvakarėse komentavo A. Valujavičius.

A. Valujavičius šia kelione paminėjo 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksavo Lietuvos rekordą. Jam nepavyko pasiekti pasaulio rekordo – perplaukti Atlantą per 110 dienų.

Istorinį plaukimą per Atlanto vandenyną keliautojas užfiksavo vaizdo kameromis.

Pasiekus Lietuvą, sukaupta medžiaga bus perduota montažo režisieriui ir garso prodiuseriui, kurie pradės dokumentinio filmo kūrybos darbus. Jo premjera Lietuvos kino teatruose numatyta 2024-ųjų sausį.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai