„EuroTrack 2023“ penktoji diena: 11-a Vasilijaus Lendelio vieta keirine

Grenchene (Šveicarija) surengto Europos dviračių treko čempionato paskutinę, penktąją, dieną – sekmadienį – vyrų keirino rungtyje (26 dalyviai) Vasilijus Lendelis užėmė 11-ą vietą.

13/02/23  •  307 - peržiūros

Dviračiai
Jokūbas  avatar

Tai – antras geriausias jo pasiekimas šioje rungtyje per visą karjerą. 2014 m. Europos čempionato keirino rungtyje Vasilijus buvo ketvirtas. 

27 metų V. Lendelis finale dėl 7-12 vietų finišavo penktas. Lietuvos atstovas, kuris sprinto lenktynėse užėmė devintą vietą, aplenkė pernai Europos čempionate bronzos medalį iškovojusį prancūzą Melviną Landerneau. 

Antrą kartą Europos čempionu tapo Tokijo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, triskart pasaulio čempionas olandas Harrie’is Lavreysenas. Sidabro medalį pelnė lenkas Patrykas Rajkowskis, o bronzos – 2021 m. pasaulio vicečempionas ir Europos čempionas olandas Jeffrey Hooglandas.

10-ą kartą Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavęs V. Lendelis pirmojo etapo ketvirtajame važiavime buvo penktas (aplenkė Graikijos ir Ukrainos atstovus), o vėliau laimėjo ketvirtąjį paguodos važiavimą (aplenkė Ukrainos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos atstovus) ir pelnė kelialapį į antrąjį etapą. Pirmajame antrojo etapo važiavime Vasilijus liko paskutinis, šeštas, ir čempionatą baigė B finale. 

25 metų Justas Beniušis pasidalijo 17-ą vietą. Jis pirmojo etapo pirmajame važiavime buvo paskutinis, šeštas, o antrajame paguodos važiavime finišavo trečias (aplenkė Čekijos atstovą).

Po motinystės atostogų neseniai į didįjį sportą sugrįžusi Miglė Lendel keirino rungtyje (21 dalyvė) pasidalijo 19-ą vietą. Miglė pirmojo etapo pirmajame važiavime finišavo paskutinė, septinta, o antrajame paguodos važiavime jai taip pat nepavyko aplenkti nė vienos varžovės (5 vieta). 

Trečią kartą iš eilės Europos čempionato auksą iškovojo 2021 ir 2022 m. pasaulio čempionė vokietė Lea Friedrich. Sidabrą pelnė 20-metė britė Emma Finucane, o bronzą – 2020 m. pasaulio čempionė vokietė Emma Hinze. 

Daugiau informacijos: ldsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai