Danas Rapšys keičia komandą

Geriausiu Lietuvos metų plaukiku Lietuvos plaukimo federacijos apdovanojimuose pripažintas Danas Rapšys 2023–2024 metų sezoną pasitinka su nauja komanda.

10/02/23  •  167 - peržiūros

Vandens sportas
Žymantas  avatar

D. Rapšys pasirinko dirbti išvien su Šiaulių plaukimo centru „Delfinas“ ir jo treneriu Pauliumi Povilioniu. Temos: 2 Plaukimas Danas Rapšys Komentarai Olimpietis sprendimą prisijungti prie šios komandos priėmė po diskusijų drauge su ilgamete savo trenere, individualų pasirengimo varžyboms planą sudariusia Ina Paipeliene, nacionalinės rinktinės vyr. treneriu Žilvinu Ovsiuku bei „Žemynos“ progimnazijos ir Šiaulių „Delfino“ administracija. 

„Esu dėkingas Panevėžio „Žemynai“ už profesionalumą, palaikymą ir suteiktą visokeriopą pagalbą. Už visus tuos metus, už išvykas ir stovyklas bei galimybę treniruotis ne kur kitur, o savo gimtajame mieste. Visada čia buvau ir esu laukiamas. Taip jau atsitiko, kad Panevėžyje nebėra trenerio, kuris galėtų įsipareigoti ir nuolatos prižiūrėti visą mano treniruočių procesą, todėl neliko kito pasirinkimo, kaip tik keltis į kitą miestą – Šiaulius ir tęsti jau pradėtą darbą drauge su Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ treneriu Pauliumi Povilioniu. Šiuo metu pasiruošimas svarbiausiems startams vyksta sklandžiai, kryptingai laikomės trenerės Inos Paipelienės sudaryto treniruočių plano. Manau, kad viskas juda teisinga linkme“, – sakė 27-erių panevėžietis. Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ treneris P.Povilionis olimpietį lydėjo ir gruodį Melburne (Australija) vykusiame pasaulio plaukimo čempionate, kur D. Rapšys iškovojo bronzą, plaukdamas 400 m laisvuoju stiliumi. 

BNS nuotr.

„Kadangi nuo rugsėjo mėnesio asistavau Dano trenerei Inai ir padėjau jam ruoštis pasaulio čempionatui, gavau pasiūlymą iš federacijos ir sportininko trenerių šį darbą tęsti ir toliau. Galvoje buvo daug minčių, tačiau nusprendžiau padėti Danui drauge pasiekti savo tikslų. Esu dėkingas federacijai ir Danui už pasitikėjimą manimi kaip treneriu“, – sprendimą dirbti su plaukiku komentavo P.Povilionis. 

Pasak jo, priešolimpiniais metais sportininko laukia intensyvios treniruotės, numatyta nemažai stovyklų tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. „Kadangi praėjęs sezonas buvo nelengvas tiek psichologiškai, tiek fiziškai, drauge su treneriais bandysime analizuoti padarytas klaidas ir kuo geriau pasiruošti artėjančiam pasaulio plaukimo čempionatui Japonijoje“, – sakė treneris.

Dabar D. Rapšys dienas leidžia treniruočių stovykloje Tenerifėje (Ispanija), o po jos iškart sugrįš į Lietuvą, kur vasario 16–18 dienomis pasirodys šalies žiemos plaukimo pirmenybėse Alytuje. Šios varžybos yra įtrauktos į oficialų „World Aquatics“ (buvusi FINA) kalendorių, tad visi čia startuosiantys plaukikai galės vykdyti normatyvus į Fukuokoje (Japonija) liepos 23–30 dienomis vyksiantį pasaulio čempionatą. 

 

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai