Berlyne – Edgaro Matako medalis ir Gabrielės Čepavičiūtės pasaulio čempionato normatyvas

Lietuvos paralimpinės plaukimo rinktinės lyderiai sėkmingai startavo savaitgalį Berlyne vykusiame pasaulio serijos varžybų etape.

16/05/23  •  309 - peržiūros

Paraatletai
Žymantas  avatar

Tituluotasis Edgaras Matakas namo grįžo su medaliu ir asmeniniu rekordu, o jaunoji Gabrielė Čepavičiūtė įvykdė šių metų pasaulio čempionato normatyvą.

Ramūno Leono treniruojamas E. Matakas Berlyno baseine buvo greičiausiais tarp S11 klasės plaukikų plaukdamas 50 metrų laisvuoju stiliumi ir 50 metrų krūtine.

Tokijo paralimpinių žaidynių prizininkas 50 metrų laisvuoju stiliumi distancijos atrankoje nuotolį įveikė per 26.60 sek., o finale buvo dar greitesnis – 26.47 sek. Už lietuvio nugaros liko didžiausias jo pastarųjų metų varžovas iš Nyderlandų Rogieras Dorsmanas, kuris tarp S11 plaukikų buvo antras – 26.55 sek.

„Kartu su treneriu džiaugiamės šiuo pasirodymu. Pademonstruotas laikas takelyje dar nėra įspūdingas, bet džiugina tai, kad pavyksta atsistatyti ir po truputį greitėti. Esu patenkintas, kad man pavyko aplenkti pagrindinį varžovą Rogierą Dorsmaną. Viską pamatysime pasaulio čempionate“, – sakė E. Matakas.

E.Matakui S11 klasėje nebuvo lygių ir 50 metrų krūtine nuotolyje. Lietuvis atrankoje atplaukė per 33.69 sek., o finale užfiksavo 33.01 sek. rezultatą.

50 metrų laisvu stiliumi rungtyje E. Matakas bendroje įskaitoje buvo trečias tarp visų klasių plaukikų ir pasipuošė bronzos medaliu. 50 metrų krūtine rungtyje jis bendroje įskaitoje liko septintas.

Dar vienoje rungtyje, plaukdamas 100 metrų krūtine, E. Matakas užfiksavo naują asmeninį ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių rekordą – distanciją įveikė per 1 min. 15.19 sek.

Savo tikslą Berlyne pasiekė ir Gabrielė Čepavičiūtė, kuri įvykdė pasaulio čempionato normatyvą. Rasos Mažutaitienės treniruojama kaunietė 100 metrų nugara plaukime finišą pasiekė per 1 min. 36.97 sek. Tai – antras laikas tarp visų šioje rungtyje startavusių S6 klasės plaukikių.

Paralimpinės rinktinės plaukikai G. Čepavičiūtė ir E. Matakas atstovaus Lietuvai liepos 31 – rugpjūčio 6 d. Mančesteryje vyksiančiame pasaulio žmonių su negalia plaukimo čempionate. Čia bus kovojama dėl medalių ir kelialapių į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Pernai pasaulio čempionate Portugalijoje E. Matakas pelnė sidabrą plaukdamas 50 metrų laisvu stiliumi ir bronzą 100 metrų krūtine distancijoje. Šiose planetos pirmenybėse debiutavusi G. Čepavičiūtė iškovojo septintą vietą plaukdama 100 metrų nugara.

Daugiau informacijos: www.parateam.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai