„Baltrex-Šiauliai“ – devintą kartą iš eilės Lietuvos regbio-7 čempionai

Šeštadienį Šiauliuose paaiškėjo Lietuvos regbio-7 čempionai.

03/05/23  •  231 - peržiūros

Komandinis sportas
Žymantas  avatar

Itin atkakliame antrajame čempionato ture, kaip ir pirmajame, nugalėjo ir šalies čempiono titulą apgynė Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

B grupėje „Vairas-Kalvis-Jupoja“ nesunkiai nugalėjo jaunąją Šiaulių sporto gimnazijos komandą, bet po to sulaukė rimto iššūkio iš Šiaulių „Šiaulių“. Galiausiai „Šiauliai“ pasiekė pergalę 26:24 prieš „Vairą“ ir taip užsitikrino pirmąją vietą grupėje.

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ atsidūrė antroje pozicijoje ir potencialiai laukė galimybės pusfinalyje žaisti su „Baltrex-Šiauliais“, kas leistų pakovoti dėl Lietuvos čempionų vardų.

Visgi šis planas neišdegė, nes „Baltrex-Šiauliai“ netikėtai 17:26 pralaimėjo Klaipėdos „Kuršiams“ ir atsidūrė antroje A grupės vietoje. „Kuršiams“ pritrūko vos poros taškų iki patekimo į pusfinalį, o į pirmąją vietą pakilo Kauno „Ąžuolas-Šildykis“.

Pusfinalyje „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 38:7 nepaliko vilčių „Ąžuolui-Šildykis“, o „Baltrex-Šiauliai“ 43:7 sutriuškino „Šiaulius“.

Finalas – „Pietinia derbis“ – buvo tikra turnyro puošmena. Nors ir neturėdami didelių vilčių atsirevanšuoti reikiamu skirtumu, „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komanda siekė nudžiuginti savo sirgalius bent jau laimėdami antrąjį čempionato turą. „Baltrex-Šiauliai“ finale pirmieji išsiveržė į priekį 7:0, bet į tai „vairiečiai“ atsakė 12 taškų iš eilės. Visgi pirmąjį kėlinį rezultatyvia ataka užbaigė čempionai (14:12).

Antrajame kėlinyje „Vairas“ dusyk veržėsi į priekį – 19:14 ir 26:21. Galiausiai viskas sprendėsi paskutinės atakos metu, kurioje Arnas Prielaidas pelnė pergalingus 7 taškus ir išplėšė pergalę „Baltrex-Šiauliams“ 28:26. „Visada svarbu yra tapti čempionais. Turime savo sudėtyje daug Lietuvos rinktinės žaidėjų, klubas daug investuoja į tai, kad viskas taip toliau tęstųsi, todėl visi labai džiaugiamės. Devintą kartą iš eilės laimėti čempionatą yra labai smagu“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Jis pasidžiaugė, kad konkurencija Lietuvos regbio-7 čempionate kasmet auga, visose komandose atsiranda pajėgių žaidėjų, todėl tai bus į nauda ir Lietuvos rinktinei, kuri rungtyniauja Europos elite. Kalbėdamas apie finalines rungtynes, Ž.Radžius pabrėžė, kad komandai buvo liepta negalvoti apie turimą persvarą ir žiūrėti tik į šios dienos rezultatą.

„Nėra lengva apie tai negalvoti, bet kovojome iki pabaigos ir įrodėme, kad esame stipresni“, – pabrėžė Ž.Radžius. „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas teigė, kad antrasis Lietuvos čempionato turas jo auklėtiniams buvo kur kas geresnis ir kokybiškesnis nei pirmasis.

Daugiau informacijos: www.regbis.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai