„4 Nations Cup“ turnyrą lietuviai užbaigė minimaliu pralaimėjimu vengrams

Lietuvos U-16 ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai užbaigti „4 Nations Cup“ turnyro.

10/02/23  •  355 - peržiūros

Žiemos sportas
Jokūbas  avatar

Paskutinėse Kauno ledo rūmuose vykusio turnyro rungtynėse lietuviai po atkaklios kovos 3:4 nusileido vengrams. Toks rezultatas lėmė, kad vengrai galutinėje rikiuotėje liko antri, o lietuviams teko užimti trečiąją vietą.

„4 Nations Cup“ laimėjo Lenkijos rinktinė šiandien 5:2 nugalėjusi be pergalių likusią Italijos bendraamžių rinktinę.

Jau rungtynių pradžioje lietuviai sukūrė gerą progą pasižymėti, bet tuomet po sumaišties prie varžovų vartų ritulys jų linijos taip ir nekirto. Kur kas sėkmingiau susiklostė vėliau sekusi ataka, kurioje ritulį į viršutinį vartų kampą siuntė Dominykas Katulis (09:48, rez. perd. Robertas Bartkėnas, Ignas Kaupaitis).

Antrajame kėlinyje vengrams pavyko išlyginti rezultatą po tolimo Galo Botondo metimo (26:18, rez. perd. Peteris Premas Zsomboras).

Dar vieną kartą vengrai pasižymėjo jau prasidėjus trečiajam kėliniui. Greitą ataką po puikaus komandos draugo perdavimo užbaigė Mathesas Miklosas (41:35, rez. perd. Mate Raposas Gergely, Mayeris Mercelis).

Rezultatas vėl tapo lygus po Edvino Ivicko reido. Nors pirmąjį jo bandymą blokavo gynėjas, puolėjas pakartotiniu metimu pataikė į vartus (45:14, rez. perd. Margiris Petrauskas, Viaceslavas Alfiorovas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos vengrai dažniau leido laiką prie lietuvių vartų ir sugebėjo dviem įvarčiais perlaužti rungtynių kontrolę savo naudai. Daugumoje pasižymėjo Nemethas Vilmosas (53:53, rez. perd. M. R. Gergely), o vėliau įvartį pridėjo ir Szivakas Gerco (57:48, rez. perd. Kajners Botondas, Erdosas Csanadas).

Sudėtingoje situacijoje atsidūrę lietuviai nepasidavė ir keisdami vartininką šeštuoju žaidėju sugebėjo sušvelninti varžovų persvarą. Po komandos draugo metimo, kurį atrėmė vartininkas, pirmasis prie jo suskubo Viaceslavas Alfiorovas nieko nelaukdamas pasiųsdamas jį į vartus (59:39, rez. perd. E. Ivickas, Tadas Šližys).

Lietuvos U-16 rinktinės vyriausias treneris Mauras Baltrukonis neslėpė, jog šiandien jų komandai koją pakišo neigiamos emocijos.

„Nors pats rezultatas mūsų netenkina, bet rungtynės paliko gerą įspūdį. Varžovas buvo tikrai stiprus, jie mus provokavo, lėkė, bėgo, stumdė, o mes neatlaikėme savo emocijų. Gavome kvailų nuobaudų, o jos ir nulėmė galutinį rezultatą. Mūsų vaikai tikrai stengėsi, norėjo kuo geriau sužaisti ir laimėti. Bet kartais emocijos padaro blogą poveikį“, – teigė treneris.

Tuo tarpu Šveicarijoje rungtyniaujančio Tado Šližio teigimu, toks turnyras atneš daug naudos visai rinktinei, o galimybė pasilyginti save su užsienio rinktinėmis buvo labai naudinga.

„Šiandien rungtynės buvo tikrai geros, daug kovojome, bet pritrūko komunikacijos, padarėme kelias klaidas, kur jų neturėjome daryti ir tai lėmė varžovų įvarčius. Šiame turnyre įgavome labai daug patirties žaidžiant su tokiomis rinktinėmis. Galėjome patys save palyginti su šių šalių bendraamžiais, pasižiūrėti kokiu lygiu žaidžiame mes ir varžovai, tai labai didelė patirtis tiek ir žaidėjams, tiek ir treneriams“, – po turnyro kalbėjo komandos kapitonas.

Daugiau informacijos: hockey.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai