14-metis Rytis Gurklys pratęsė pergalių seriją Lietuvos ir Latvijos ralio kroso sezone

Praėjusį savaitgalį Latvijoje, Baroni Birži automobilių sporto komplekse surengtas antrasis Lietuvos ir Latvijos automobilių ralio kroso čempionato etapas.

24/05/23  •  311 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Žymantas  avatar

Čempionate ir vėl sėkmingai pasirodė keturiolikos metų jaunuolis Rytis Gurklys. Jis iškovojo užtikrintą pergalę „Super 1600“ kategorijoje.

Rytis Gurklys dėl pergalės antrame Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato etape kovėsi su penkiais oponentais – lietuviais A.Kragu bei R.Rutkausku, latviais M.Spikiu ir U.Traubergu bei estu A.Auliku.

Kaip ir praėjusiame etape, taip ir šį kartą oponentai visą dieną buvo priversti stebėti galinį Ryčio Gurklio „Škoda Fabia“ buferį. Vaikinas nuo pat pirmųjų važiavimų ėmė demonstruoti itin didelį tempą ir stulbinantį stabilumą.

„Varžybų scenarijus šįkart klostėsi beveik identiškai kaip ir pirmame etape. Chonometruojamuose važiavimuose Rytis buvo antras, o vėliau laimėjo visus tris važiavimus. Tą patį jis padarė ir finale. Viskas vyko pagal planą, visas sekėsi. Pavyko išvengti didelių incidentų ir klaidų. Vienas nedidelis kontaktas buvo, per kurį kliuvo į ratą, bet rezultatui įtakos tai neturėjo. Labai džiaugiuosi sūnaus stabilumu ir sugebėjimu išlaikyti šaltą protą visą dieną“, – kalbėjo Ryčio Gurklio tėtis Nerijus Gurklys.

Nors Baroni Birži ralio kroso trasa savo kokybe kiek nusileidžia legendinei Bikerniekų trasai, kur vyko pirmasis etapas, tačiau šios trasos posūkiai ir konfigūracija Ryčiui Gurkliui nebuvo naujiena. Keturiolikmetis jaunuolis čia yra lenktyniavęs ankstesniuose sezonuose.

„Trasa man buvo žinoma. Pernai čia važiavau su „Škoda Fabia“, dar anksčiau – su „Toyota Yaris“. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti antrą etapą iš eilės. Sezoną sudaro šeši etapai, tai galima sakyti, kad trečdalis darbo jau nuveikta.

Lieka dar keturi etapai, todėl turėsiu pasistengti išlaikyti lyderio poziciją po tokios geros sezono pradžios. Aišku, daug dirbome su treneriu, turėjome treniruočių, todėl tai duoda rezultatų.

Žinoma, tokių pasiekimų nebūtų ir be partnerių, tad esame dėkingi „Stokker“, „Valvoline“, „Hansa Flex Hidraulika“, „Bionalis“, „Jurbarko karjerai“, „Vailida“ kompanijoms už pagalbą šių metų sezone“, – kalbėjo Rytis Gurklys.

Trečiasis Lietuvos-Latvijos ralio kroso čempionato etapas kelsis į Estiją. Čia varžybos numatytos po trijų savaičių. Ryčiui Gurkliui ši trasa visiškai nepažįstama, tačiau ji bus nauja ir kitiems dalyviams, mat šioje, neseniai pastatytoje trasoje iki šiol nevyko nė vienas Lietuvos-Latvijos ralio kroso čempionato etapas.

„Bus tikrai įdomu išbandyti save naujoje trasoje. Kiek teko domėtis, tai šios trasos asfalto danga yra panaši į Bikerniekų. Su žvyro atkarpa irgi labai panašu į Bikerniekus. Žvyras toks tarsi cementas. Taigi, bus tikrai įdomu. Nekantriai laukiu šio etapo“, – pasakojo Rytis Gurklys.

Daugiau informacijos: NG Racing (Facebook)

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai